Oracle Fusion HCM Interview Questions

Oracle Fusion Human Capital Management (HCM) is a complete HR-related process solution that helps an organization to manage processes from hire to retire. It can hold documents and data of the employees. It eases the pain for the HR team in managing employees. There are a lot of job opportunities on Oracle Fusion HCM in the market. In this post, we will discuss the top 15 Oracle Fusion HCM interview questions. Whether you are a fresher or an experienced candidate, these questions will help you prepare for your interview. Go through the below frequently asked Oracle Fusion HCM interview questions and answers to sharpen your skill.

1. What is LDG in Oracle Fusion HCM?

Ans: Legislative Data Group (LDG) is used for portioning the payroll and any related data. An LDG is required for every nation where the organization resides. An LDG may associate with one or more payroll gadgets. Payroll is processed with legislative currency, code, and cost key field structure. It works in compliance with the local government.

2. What is Oracle Fusion Trees?

Ans: Oracle Fusion Tree, also known as Oracle Fusion Timber, is the geographical representation of the organization’s hierarchy. It makes the users effectively manage tasks within the organizational hierarchy. Oracle Fusion HCM represents tree structure for the department, structures, organizations, and positions.You can create a bush for each HCM tree.You can even create multiple versions of a tree. 

 Get ahead in your career by learning Oracle Fusion HCM through hkrtrainings Oracle Fusion HCM Training.

3. Explain about different plan types available in Fusion absence management?

Ans: These are the three kinds of plans in Oracle Fusion's absence management. 

  • Accrual - This plan is for creating the absence of paid leaves. Ex: vacation plan.
  • Qualification - This plan is for creating the absence of paid leaves for which the employees are entitled to the leaves and pay. Ex: maternity leave.
  • No entitlement - It keeps track of all paid and unpaid leaves so that the accumulated balance of leaves and payment is not there.

4. If you replace a challenge report more than one time in a single day, can you continue to song the record?

Ans: Yes, it is possible to replace a challenge report multiple times in a day. You can even track the record too. A physical record should be created for each update, and a unique sequence number should be assigned to the modifications. With this unique sequence number, we can track the updates at any time. 

5. How many sections a performance template/model can hold at a time?

Ans: A performance template can hold up to six models at a time.

  • Competency Section
  • Goal Section
  • Worker Final Feedback Section
  • Manager Final Feedback Section
  • Questionnaire Section
  • Overall Review Section

Oracle Fusion HCM Online Training

  • Master Your Craft
  • Lifetime LMS & Faculty Access
  • 24/7 online expert support
  • Real-world & Project Based Learning

 

6. What are absence type patterns?

Ans:  A set of pre-defined rules constitute an absence pattern. These are the rules that have to be considered while creating an absence type. The fields that appear on the absence type page will depend on the user's selected design. Some of the commonly known absence type patterns are,

  • Childbirth 
  • Injury/Illness
  • Generic absence

7. What do you know about normalization in Oracle Fusion?

Ans: A rating distribution should be specified by users when they create rating models. It represents the overall percentage of the workforce that is involved in the organization. It provides information about the decrease or increase in employee size. This whole process is referred to as normalization.

8. Give the difference between Watchlist and the Worklist in Oracle HCM?

Ans: 

  • A watchlist provides shortcuts to all the tasks that need attention from the user. It displays the count of all items. Users can easily modify the shortcuts.
  • A worklist displays a list of tasks that are important and needs the approval of the user. These are priority tasks for the users. 

9. What are the sets of enabled objects in the Oracle Fusion HCM?

Ans:The following are the three sets of enabled objects.

  • Departments
  • Grades
  • Jobs

If you have any doubts on Oracle Fusion HCM, then get them clarified from Oracle Fusion HCM Industry experts on our oracle community !

10. List the common tasks that are frequently used during the implementation?

Ans: The common tasks that are used frequently during implementation are managing the legal addresses, business units, legal entity, departments, locations, lookups, worker goal setups, grades, document types, jobs, review periods, etc.

Subscribe to our youtube channel to get new updates..!

 

11. Explain about FSM in Oracle Fusion HCM.

Ans: Functional Setup Manager (FSM), also known as Practical Setup Supervisor, is useful for the functional implementation of projects. It guides the user through the project life cycle. It helps users in avoiding errors by providing accurate information. It consists of several guided modules for the users.

12. What do you mean by reference data sharing?

Ans: Reference data sharing enforces the sharing of configuration information like grades, departments, jobs, etc. All this data can be shared across the organization in the form of buckets. Doing so will avoid data duplication to a great extent. It helps users to easily monitor several tasks at the same time.

13. What is ESC in Oracle Fusion HCM?

Ans: Enterprise Structure Configuration (ESC) is a tool that helps the users in the configuration of organization structure. With ESC, users can define all the position structures easily. Users can configure organization set up, job, position structures, and organization structure.

14. Explain the benefits of ESC in Oracle Fusion HCM

Ans: Below are the advantages of ESC in Oracle Fusion HCM.

  • Users can instantly create organization structures.
  • It can easily create several configurations that help in testing multiple scenarios.
  • Users can roll back to the previous configuration.
  • To make sure that there are no errors, users can roll review it before loading.

15. Is Oracle Fusion HCM a currency independent platform?

Ans: Yes, Oracle Fusion HCM is a currency independent platform. It contains inter currency conversion features that help users to understand the currency concepts. Users can know the rates of local currency and can also manage currency aspects in Oracle Fusion HCM.

Oracle Fusion HCM Online Training

Weekday / Weekend Batches

 

Submit an interview question

Categories

Request for more information

John
John
Cloud Technologies & Cyber Security
John is a Post Graduate in Computer Science from Andhra University .She is currently working as an IT developer at hkr trainings.com. And he has great experience includes both IT development and operational roles. Connect with him on LinkedIn and Twitter. Thank you

WhatsApp
To Top