JBoss Fuse ESB interview questions

In this post, we present to you the top 13 JBoss ESB interview questions that are put together by our industry JBoss experts. Whether you are a fresher or an experienced candidate on JBoss, go through the below frequently asked JBoss Fuse ESB interview questions and answers that help in attaining your dream job.

1. Explain about OSGi.

Ans: Open Services Gateway initiative(OSGi) is used to solve the loading issues that arise in traditional Java EE environments. The JBoss Fuse wraps around the OSGi container implementation. It supports deploying OSGi container as a runtime server. 

2. What are the components of JBoss Fuse?

Ans:The following are the components of Jboss Fuse.

  • Apache Camel
  • Apache CXF
  • Apache ActiveMQ
  • Fabric
  • Switchyard

3. After you extract the JBoss Fuse folder, what directories will be there in it?

Ans: JBoss Fuse consists of the following directories.

  • bin
  • etc
  • deploy
  • lib
  • licenses
  • extras
  • Quickstarts

4. How many connectors are offered by the Fuse ESB?

Ans: JBoss Fuse provides more than 150 connectors that are ready to use. It supports integration for the extended enterprise, including applications and services on-premise, or in the cloud, or on mobile devices.

Get ahead in your career by learning JBoss course through hkrtrainings JBoss SOA ESB certification Training

Jboss SOA ESB Training

  • Master Your Craft
  • Lifetime LMS & Faculty Access
  • 24/7 online expert support
  • Real-world & Project Based Learning

 

5. What is SwitchYard?

Ans: SwitchYard is a lightweight service delivery framework on top of JBoss Fuse. It provides full lifecycle support to develop, deploy, and manage service-oriented applications. It works with Apache Camel along with comprehensive connectivity and transports to provide a fast, simple, flexible integration runtime. 

6. What is the importance of Apache Karaf in JBoss Fuse?

Ans: Apache Karaf is a powerful OSGi-based runtime container to deploy and manage bundles. JBoss Fuse uses Apache Karaf as the runtime. It is where the application bundles run. Apache Karaf is built on top of OSGi Frameworks like Felix and equinox. 

7. Explain about JBoss Fuse Fabric?

Ans: JBoss Fuse Fabric is a layer, which allows a few containers to form a cluster. The containers in a cluster share a common set of configuration information. It uses Apache ZooKeeper as its registry to store the node registration and cluster configuration data. The Fabric registry consists of two parts - a configuration registry and a runtime registry.

8. What is the importance of Apache ActiveMQ in JBoss Fuse?

Ans: Apache ActiveMQ is Red Hat JBoss Fuse's embedded messaging service. It contains a messaging broker and client-side libraries to enable remote communication. It supports JMS features to build robust and reliable messaging applications. It sends messages to a JMS Queue or Topic and consumes messages from a JMS Queue or Topic. We can scale ActiveMQ vertically or horizontally to handle a large volume of messages processing.

Subscribe to our youtube channel to get new updates..!

 

9. What is the Red Hat JBoss Fuse container?

Ans: The Red Hat JBoss Fuse container is a that supports various deployment models like FAB deployment, WAR deployment, and OSGi bundle deployment. It can be integrated with Apache Maven to download and install the required artifacts dynamically at deploy time.

If you have any doubts on JBoss, then get them clarified from JBoss Industry experts on our JBoss community

10. Explain the deployment models of JBoss Fuse.

There are three types of deployment models in JBoss Fuse.

  • OSGi bundle deployment model - A bundle shares all the required dependencies, which minimize resource consumption. 
  • FAB deployment model - The metadata will be embedded into the FAB. The JBoss Fuse container analyzes the metadata and automatically installs the requisite dependencies from Apache Maven.
  • WAR deployment model - A WAR is packaged together with all of its dependencies. Since the libraries are available in WAR, the container doesn't have to resolve the WAR's dependencies.

11. What is the difference between blueprint and spring dependency injection frameworks in JBoss Fuse?

Ans: Both blueprint and spring are dependency injection frameworks that are used to configure all the dependencies for the applications. Spring is based on Java, and the blueprint is OSGi-specific. Blueprint can install dependencies dynamically at runtime. Spring expects developers to specify the dependencies.

Jboss SOA ESB Training

Weekday / Weekend Batches

 

12. What is Apache CXF?

Ans: Apache CXF is a fully-featured Web services framework. It is built with a combination of Celtix and XFire. It is the building block for JBoss Fuse's embedded Web and RESTful services framework. To create reusable web services, Apache CXF offers a small footprint engine. It permits Code-first or Contract-first improvement with JAX-WS.

13. Can we uncover a REST web administration endpoint?

Ans: Yes, we uncover a REST web administration endpoint using Apache CXF. It is feasible for using either JAX-RS or CXFRS.

Conclusion

According to a survey, the customers of JBoss Fuse include 30% of Computer Software, 11% of Information Technology and Services, 5% of Financial Services, and so on. It provides simplified compliance and risk management to its customers. 33% of small-sized companies, 15% of medium-sized companies, and 47% of large size companies use JBoss Fuse to meet their business requirements. So, there will be a huge demand for JBoss Fuse developers. 

Submit an interview question

Find our upcoming Jboss SOA ESB Training Online Classes

  • Batch starts on 18th Jun 2021, Fast Track batch

  • Batch starts on 22nd Jun 2021, Weekday batch

  • Batch starts on 26th Jun 2021, Weekend batch

 
Global Promotional Image
 

Categories

Request for more information

Saritha Reddy
Saritha Reddy
Research Analyst
A technical lead content writer in HKR Trainings with an expertise in delivering content on the market demanding technologies like Networking, Storage & Virtualization,Cyber Security & SIEM Tools, Server Administration, Operating System & Administration, IAM Tools, Cloud Computing, etc. She does a great job in creating wonderful content for the users and always keeps updated with the latest trends in the market. To know more information connect her on Linkedin, Twitter, and Facebook.